ELSÄK-FS 2006:1 upphör 1/11

Nyheter

|

Publicerat

av

Med elsäkerhetsverkets föreskrift ELSÄK-FS 2021:7 så upphör “ELSÄK-FS 2006:1 – Elsäkerhetsverkets föreskrifter och allmänna råd om elsäkerhet vid yrkesmässig verksamhet” från den 1 november 2021. Bakgrunden till detta är att tillsynsmyndighet för arbetsmiljö endast är arbetsmiljöverket, och elsäkerhet vid arbete ingår i det systematiska arbetsmiljöarbetet enl. AFS 2001:1.

Föreskriften 2021:7 beskriver inte något av detta, men processen har föregåtts av flera möten tillsammans med representanter från branschen där bl.a. FIE har ingått. Resultatet från dessa möten blev en ny handbok för “Arbete vid risk för elektrisk fara” som gavs ut av gemensamt av Elsäkerhetsverket och Arbetsmiljöverket under våren 2021, och som beskriver verkens olika uppdrag, samt hur man även fortsättningsvis ska arbeta säkert där det finns risk för elektrisk fara.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att om vi fortsätter följa SS-EN 50 110-1 utgåva 3 från 2013 så säkerställer vi en god arbetsmiljö vid elektriskt arbete och skötsel.

Ladda ner handboken här för mer information: https://mediafie.fie.se/2021/10/handbok-arbete-vid-risk-for-elektrisk-fara-utgava-1.pdf

För FIE: Magnus Persson

Nyheter

|

Publicerat

av

Nästa inlägg
FIE och MPEL Konsult presenterar en uppdaterad rapport om sjukvårdens riktlinjer vid elolyckor på årets kompetensdag
Föregående inlägg
Nu gäller endast SS-EN 60204-1 utgåva 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
You need to agree with the terms to proceed

Meny